Doneer aan TPO
 

Ferdinand Grapperhaus gaat DENK niet verbieden

PVV drong aan op verbod na affaire met stagiair met ISIS-sympathieën

Door: , 14:54, 27 juni 2018

PVV drong aan op verbod na affaire met stagiair met ISIS-sympathieën

Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) gaat DENK niet verbieden. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer na vragen van de PVV. Vorige maand werd bekend dat een voormalig stagiair op het partijbureau van DENK ISIS-sympathieën koesterde. De PVV kwam in het geweer en vroeg Grapperhaus de partij te verbieden en de stagiair in kwestie – Hussein Jamakovic die is bevriend met rapper en ISIS-strijder Marouane Boulahyani – te laten oppakken en het land uit te laten zetten. Jamakovic schreef onder meer op internet dat hij het Nederlandse volk volk ’rotzooi’ vindt en dat hij het gezag van de politie niet erkent.

Grapperhaus schrijft dat ontbinding van politieke partijen een uitzonderlijke maatregel is ‘die slechts met de grootst mogelijke terughoudendheid genomen mag worden’. “Het is aan het openbaar ministerie om te bepalen of een verzoek ex artikel 2:20 Burgerlijk Wetboek opportuun is.” Over het oppakken en uitzetten van Jamakovic kan Grapperhaus niks zeggen daar hij niet kan ‘ingaan op individuele gevallen’.

Waarvan akte.

Lees ook

PVV wil verbod op DENK 

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace