Politiek

Burgemeester Halsema, de reacties – Annabel Nanninga (FVD): ‘Sekse interesseert mij niet’

27-06-2018 19:57

Lees ook: liveblog Femke Halsema burgmeester Amsterdam (Parool).

 

Parool-versie:
“De term ‘gedoodverfd’ is hier van toepassing. De naam van Halsema ging heel lang rond. Dat we geen PvdA-burgemeester meer hebben, vind ik historischer dan dat we een vrouw hebben. Sekse interesseert mij niet. Ik vind het college niet evenwichtig. Als ik raad optel bij college en nieuwe burgemeester, vind ik het niet evenwichtig. Wij gaan constructieve oppositie voeren.”
 

ANP-versie:
“Haar sekse vind ik ontzettend oninteressant. Ik weet niet of de mensen in de stad hier blij mee zijn, we gaan het er gewoon mee doen de komende jaren. (…) Ik vind het niet evenwichtig, maar het is een keuze van de raad. Als je de raad en het college en de burgemeesterspost bij elkaar neemt, ik zeg uitdrukkelijk niet expliciet iets over de burgemeester hiermee, dan is dat uit balans naar mijn mening. We gaan constructief oppositie voeren en laten zien wat er mis kan gaan met een extreemlinks college.”

Het Parool heeft een liveblog aangezet met alle ditjes en datjes over de keuze voor Femke Halsema als burgmeester van Caracas/Pyongyang/Palermo/Bogotá aan het IJ, en baas van B & W-college Stalin I.

Inclusief De Reacties, zoals deze van Annabel Nanninga.