TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Italië wil alle vluchtelingen meteen verdelen over EU-landen en in detentiekampen zetten

Alle vluchtelingen naar 'beschermingscentra' (newspeak alert), dus ook gelukszoekers

Tags:

Migranten die over zee naar Europa komen zouden bij aankomst moeten worden overgebracht in ,,beschermingscentra’’ in verschillende EU-landen, vindt Italië. Ook als het gaat om economische migranten zouden ze direct moeten worden overgebracht naar “beschermingscentra’’ in verschillende EU-landen, en niet alleen in Italië of Spanje.

Op het migratieoverleg van zestien EU-leiders in Brussel presenteerde de Italiaanse premier Guiseppe Conte een nieuw tienpuntenplan. “Wie arriveert in Italië, landt in Europa”, deed Conte een beroep op de solidariteit en verantwoordelijkheid van de andere landen. Elke lidstaat zou een vast aandeel migranten moeten accepteren en dat bij weigering financieel moeten gaan voelen.

Hij stelt verder dat het gereis van asielzoekers door Europa kan worden teruggedrongen door afspraken tussen de meest betrokken landen. Frankrijk houdt al veel mensen tegen bij de grens en Duitsland en Oostenrijk dreigen dat te gaan doen. Conte waarschuwde dat het vrije verkeer in de Schengenzone, en zelfs de hele EU hierdoor op het spel staat.

Italië heeft de afgelopen tijd schepen die migranten hadden gered geweigerd in havens aan te leggen. De regel is nu dat het land van aankomst verantwoordelijk is voor de asielaanvraag. “Het is noodzakelijk om een ​​onderscheid te maken tussen veilige havens van aanlanding en de bevoegde staat om asielverzoeken te behandelen”, aldus Conte in zijn plan. De verplichting om mensen te redden kan geen verplichting zijn om alle aanvragen te verwerken, schrijft hij.

Contes plan vertoont overeenkomsten met een Frans-Spaans plan om detentiekampen voor migranten in de EU in te richten. Premier Rutte was daar niet enthousiast over, hij wil vooral dat er alles aan wordt gedaan om te voorkomen dat mensen de gevaarlijke oversteek maken.

Anp

Lees ook: Frankrijk en Spanje komen met nieuw plan: gesloten vluchtelingendetentiecentra in EU, op uw kosten

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.