Doneer aan TPO
 

Italië wil alle vluchtelingen meteen verdelen over EU-landen en in detentiekampen zetten

Alle vluchtelingen naar 'beschermingscentra' (newspeak alert), dus ook gelukszoekers

Door: , 18:54, 24 juni 2018

Alle vluchtelingen naar 'beschermingscentra' (newspeak alert), dus ook gelukszoekers

Migranten die over zee naar Europa komen zouden bij aankomst moeten worden overgebracht in ,,beschermingscentra’’ in verschillende EU-landen, vindt Italië. Ook als het gaat om economische migranten zouden ze direct moeten worden overgebracht naar “beschermingscentra’’ in verschillende EU-landen, en niet alleen in Italië of Spanje.

Op het migratieoverleg van zestien EU-leiders in Brussel presenteerde de Italiaanse premier Guiseppe Conte een nieuw tienpuntenplan. “Wie arriveert in Italië, landt in Europa”, deed Conte een beroep op de solidariteit en verantwoordelijkheid van de andere landen. Elke lidstaat zou een vast aandeel migranten moeten accepteren en dat bij weigering financieel moeten gaan voelen.

Hij stelt verder dat het gereis van asielzoekers door Europa kan worden teruggedrongen door afspraken tussen de meest betrokken landen. Frankrijk houdt al veel mensen tegen bij de grens en Duitsland en Oostenrijk dreigen dat te gaan doen. Conte waarschuwde dat het vrije verkeer in de Schengenzone, en zelfs de hele EU hierdoor op het spel staat.

Italië heeft de afgelopen tijd schepen die migranten hadden gered geweigerd in havens aan te leggen. De regel is nu dat het land van aankomst verantwoordelijk is voor de asielaanvraag. “Het is noodzakelijk om een ​​onderscheid te maken tussen veilige havens van aanlanding en de bevoegde staat om asielverzoeken te behandelen”, aldus Conte in zijn plan. De verplichting om mensen te redden kan geen verplichting zijn om alle aanvragen te verwerken, schrijft hij.

Contes plan vertoont overeenkomsten met een Frans-Spaans plan om detentiekampen voor migranten in de EU in te richten. Premier Rutte was daar niet enthousiast over, hij wil vooral dat er alles aan wordt gedaan om te voorkomen dat mensen de gevaarlijke oversteek maken.

Anp

Lees ook: Frankrijk en Spanje komen met nieuw plan: gesloten vluchtelingendetentiecentra in EU, op uw kosten

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace