TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

EU-immigratiefaalcrisis: Italië waarschuwt ‘arrogant Frankrijk’ geen ‘vijand nummer één’ te worden

'Macron wekt ten onrechte de indruk dat het wel meevalt met de migratieproblemen'

Tags:

Foto: Luigi Di Maio.

De Italiaanse vicepremier Luigi Di Maio waarschuwt het “arrogante Frankrijk” dat het op het gebied van migratie “vijand nummer één” van Italië zou kunnen worden. Op zijn Facebookpagina stelde Di Maio dat de Franse president Emmanuel Macron ten onrechte de indruk wekt dat het wel meevalt met de migratieproblemen.

Di Maio is boos over de uitspraak van Macron dat er nu niet zo’n grote crisis is op het gebied van migratie als in 2015. Volgens de Franse president is de migratiestroom door de samenwerking van de Europese landen behoorlijk afgenomen.

Di Maio zei dat Macron met die uitspraak heeft aangetoond dat hij het contact met de werkelijkheid heeft verloren. “Italië heeft op het gebied van migratie wel degelijk te maken met een noodtoestand”, aldus Di Maio. “En dat is voor een deel omdat Frankrijk bij de grens mensen terugstuurt.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.