Politiek

Eduard Nandelall: ‘DENK fraudeerde met subsidie voor campagne Sleepwet-referendum’

22-06-2018 16:45

De subsidie die DENK heeft ontvangen voor de campagne voor het referendum over de inlichtingendiensten is niet besteed zoals de bedoeling was. Maar volgens de partij is dat het bureau aan te rekenen dat de opdracht uitvoerde.

Het kiezersonderzoek waarvoor het wetenschappelijk bureau van de partij subsidie kreeg, dat allerhande kiezers onder de loep zou nemen, is door de opdrachtnemer meer ingezoomd op de DENK-achterban, erkent DENK. De partij stelt dat de opdrachtnemer dat niet in opdracht, maar op eigen houtje deed.

De mogelijke misstand is gemeld aan de referendumcommissie, die een oordeel over de subsidie moet vellen en zo nodig kan terugvorderen. DENK en onderzoeker Eduard Nandelall, die de partij in de arm nam voor het uitvoeren van het project, geven elkaar de schuld van de verkeerde besteding. Nandelall stelt dat hij wel degelijk werd aangestuurd door het wetenschappelijk bureau van DENK, Statera.

Nandelall en DENK hebben ruzie sinds die eerste onthulde dat DENK overwoog de PVV in diskrediet te brengen met een nepadvertentie in naam van de PVV.

Update 9-7-2019 – De Haagse rechtbank heeft bepaald dat Nandelall niets valt te verwijten. DENK moet de proceskosten betalen.

Lees ook

DENK plande nepnieuwscampagne om PVV te beschadigen

Bron nepnieuwsrel en Geert Wilders doen aangifte tegen Farid Azarkan (DENK)

Gelikte DENK-propagandavideo legt uit hoe BNNVARA-journalisten DENK wilden framen, aldus DENK

Video – Een boodschap van Farid Azarkan (DENK) voor u