TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Premier Mark Rutte (VVD) ziet vluchtelingenopvang in Noord-Afrika wel zitten

'Zal ontmoedigend werken waardoor het businessmodel van mensensmokkelaars wordt ondergraven'

Premier Mark Rutte ziet mogelijkheden om afspraken te maken met landen in bijvoorbeeld Noord-Afrika over de opvang van migranten buiten Europa. Achter de schermen wordt daar overleg over gevoerd, maar daarover valt nu ,”nog niks te melden”, zei Rutte in een debat met de Tweede Kamer.

Komend weekeinde praten de regeringsleiders van EU-landen die veel met migranten te maken hebben over de aanpak van het asielvraagstuk. Inzet is een nog nader uit te werken plan om vluchtelingen die uit zee worden gered als zij met bootjes proberen de Middellandse Zee over te steken, voortaan in kampen buiten de EU op te vangen.

Als migranten na een riskante overtocht alsnog terechtkomen in een land buiten Europa, zal dat ontmoedigend werken, denkt Rutte. Daarmee ondergraaft het plan volgens de premier mogelijk “het businessmodel van mensensmokkelaars”. Bovendien biedt het mogelijkheden om de opvang van legitieme vluchtelingen “georganiseerder” aan te pakken.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.