TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bron nepnieuwsrel en Geert Wilders doen aangifte tegen Farid Azarkan (DENK)

'Azarkan heeft zelf opdracht gegeven voor nepnieuws-advertentie'

De reclameman die onthulde dat DENK een nepnieuwscampagne overwoog om de PVV te treffen, stapt naar de politie. DENK-kopstuk Farid Azarkan heeft zijn goede naam aangetast, stelt Eduard Nandelall. Azarkan beweert dat Nandelall de advertentiecampagne op eigen houtje opzette en dat vervolgens hem in de schoenen schoof.

Lees ook – DENK plande nepnieuwscampagne om PVV te beschadigen

DENK overwoog in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar in naam van de PVV te adverteren met de leus: ‘Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren’. Boven de slogan zou een beeltenis van Wilders prijken en wie erop zou klikken zou terechtkomen op de website van de PVV. Onlinemarketeer Nandelall kreeg opdracht daar voorbereidingen voor te treffen, maar DENK schoot het plan uiteindelijk toch af.

Azarkan doet het plan af als een ideetje, dat al gauw van tafel ging. Nandelall, die onder meer een testadvertentie plaatste, zou buiten zijn medeweten om hebben doorgewerkt aan de campagne. De onlinemarketeer spreekt dat tegen. “Azarkan heeft zelf opdracht gegeven. Hij probeert mij nu voor de bus te gooien, terwijl hij al die tijd wist dat de testadvertentie online stond.”

Ook Geert Wilders doet aangifte.

Kijk ook

Video – Farid Azarkan: We hebben toen gezegd, dat gaan we niet gebruiken

ANP/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.