Doneer aan TPO
 

Hongarije verbiedt hulp aan illegalen met ‘Stop Soros-wet’

Hulporganisaties mogen niet in de buurt van de grens komen

Door: , 16:56, 20 juni 2018

Hulporganisaties mogen niet in de buurt van de grens komen

Het Hongaarse parlement heeft een wet aangenomen die bepaalde vormen van hulp aan illegalen strafbaar maakt. De wet zal vooral het werk van hulporganisaties moeilijker maken.

Bij herhaaldelijke overtreden van de wet, die met een ruime meerderheid werd aangenomen, kan dat een gevangenisstraf van maximaal een jaar opleveren. De wet heet Stop Soros, verwijzend naar de filantroop George Soros die hulporganisaties steunde en zich daarmee de woede van premier Viktor Orbán op de hals haalde.

Het is hulporganisaties vanaf nu verboden om in een gebied van acht kilometer langs de EU-buitengrens te komen om vluchtelingen bij te staan. Eerder werd al een wet aangenomen die de financiering van hulporganisaties vanuit het buitenland aan banden legde.

Lees ook

Frans Timmermans dreigt Hongarije met Hof van Justitie vanwege aanpak George Soros en ngo’s

ANP

 
ingezonden mededeling

Schietkanon voor 14,95 euri

Inclusief twee massieve hondveilige tennisballen, maar we adviseren om echte tennisballen te gebruiken, die gaan nog verder. Tot as. do te koop op dealert.nl

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties