TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

USA stapt uit VN Mensenrechtenraad, want ‘te anti-Israël’

Gesprekken over hervorming Mensenrechtenraad leverden niets op

Tags: ,

Foto: Mike Pompeo.

De VS stappen uit de Mensenrechtenraad van de VN. Dat melden bronnen rond de Amerikaanse regering. Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en de ambassadeur bij de VN Nikki Haley zullen het vertrek dinsdag (Amerikaanse tijd) aankondigen.

Amerika heeft al eerder gedreigd uit de raad te stappen als deze niet drastisch wordt hervormd. Volgens Washington is de in Genève gevestigde raad anti-Israël. Gesprekken over hervorming zouden afgelopen week tot niets hebben geleid.

De Mensenrechtenraad besloot vorig maand een onafhankelijke commissie in te stellen die het geweld van het Israëlische leger tegen Palestijnse betogers bij de grens tussen Gaza en Israël gaat onderzoeken. Van de leden in de raad stemden er 29 in met de instelling van een onderzoek, veertien onthielden zich van stemming en twee landen stemden tegen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.