TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Republikeinen in Senaat USA gaan er voor zorgen dat migrantenfamilies gewoon bij elkaar blijven

'Doel is om binnen enkele dagen de kwestie op te lossen'

Foto: Mitch McConnell.

Alle Republikeinen in de Amerikaanse Senaat willen migrantenfamilies bij elkaar houden terwijl hun status wordt vastgesteld. De leider van Trumps Republikeinen in de Senaat Mitch McConnell kondigde dinsdag aan dat gewerkt wordt aan een oplossing voor het scheiden van kinderen van hun ouders.

Sinds het van kracht worden van strengere regels half april zijn bijna 2000 kinderen van hun ouders gescheiden nadat de gezinnen vanuit Mexico illegaal de grens met de VS waren overgegaan. Omdat de volwassenen in afwachting van hun strafzaak worden vastgezet, worden de kinderen elders ondergebracht. In binnen- en buitenland is een storm van kritiek losgebarsten op het scheiden van ouders en kinderen.

“Ik denk dat we dit moeten oplossen, we moeten samenkomen en dit oplossen:”, sprak McConnell richting de Democraten. Nummer twee binnen de fractie John Cornyn zei dat het doel was binnen enkele dagen de kwestie op te lossen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.