TPOok!

 
avatar
   
Politiek

EU wil gelukszoekers en echte vluchtelingen buiten Europa van elkaar scheiden

Mogelijk selectiekampen in Tunesië en Albanië

De Europese Unie gaat aan de slag met het idee om migranten die op zee worden gered over te brengen naar centra buiten de EU. Op deze zogenoemde ‘ontschepingsplatforms’ moeten in samenwerking met de VN economische migranten en vluchtelingen die bescherming nodig hebben, snel van elkaar worden onderscheiden.

Dat staat in de ontwerpconclusies van de top die de EU-regeringsleiders volgende week houden in Brussel. De tekst kan nog wijzigen. Eerder werden Tunesië en Albanië genoemd als plekken voor dergelijke kampen.

Het gereis van asielzoekers door Europa brengt het asielsysteem ernstig in gevaar, aldus het document. Lidstaten moeten daarom ‘alle noodzakelijke maatregelen nemen en nauw samenwerken’ om hier een einde aan te maken. Deze oproep lijkt een reactie op de dreiging van de Duitse coalitiepartij CSU om asielzoekers die elders in Europa zijn geregistreerd bij de grens te weigeren als er geen Europese afspraken over komen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.