Politiek

The Summit – Mark Rutte maandag 2 juli te gast bij Donald Trump

18-06-2018 15:25

Premier Mark Rutte bezoekt op 2 juli de Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis maandag in een perscommuniqué. Dat de twee elkaar zouden ontmoeten was al bekend, maar de datum was nog niet definitief.

Lees ook – Topontmoeting tussen Mark Rutte en Donald Trump in de maak

Trump en Rutte zullen onder meer praten over de handel tussen en investeringen in de Verenigde Staten en Nederland. Ze bespreken ook gedeelde defensie- en veiligheidsdoelen, zowel in NAVO-verband als wereldwijd, zo meldt het Witte Huis.

Trump ziet er volgens het Witte Huis naar uit de sterke vriendschapsbanden tussen de Verenigde Staten en Nederland, die meer dan vierhonderd jaar teruggaan, opnieuw te bevestigen.

De twee regeringsleiders hebben ook meer dan genoeg netelige kwesties te bespreken. Zo zijn er de ontluikende handelsoorlog tussen de VS en de EU en Trumps recente optreden op een vergadering van de G7, toen hij uiteindelijk zelfs besloot zijn handtekening onder de slotverklaring te schrappen.

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) reist mee naar Washington en zal de minister-president vergezellen bij het bezoek aan het Witte Huis.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens