Doneer aan TPO
 

Donald Trump lanceert ‘Ruimtemacht’

Nieuw onderdeel van militair apparaat

Door: , 20:23, 18 juni 2018

Nieuw onderdeel van militair apparaat

De Amerikaanse president Donald Trump is ervan overtuigd dat de Verenigde Staten uit veiligheidsoverwegingen dominant in de ruimte moeten zijn. Daarom wil hij een nieuwe tak aan het militaire apparaat toevoegden. Hij noemde die de ‘ruimtemacht’.

“Als het aankomt op het verdedigen van Amerika is een Amerikaanse aanwezigheid in de ruimte niet voldoende”, zei Trump op een bijeenkomst op het Witte Huis. “We hebben daarvoor ook Amerikaanse dominantie in de ruimte nodig.” Op de bijeenkomst in het Witte Huis waren onder meer voormalig astronaut Buzz Aldrin en stafleden van grote luchtvaartmaatschappijen aanwezig.

Eind vorig jaar liet Trump al weten dat hij opnieuw Amerikanen naar de maan wil brengen, vooruitlopend op een bemande missie naar Mars.

ANP

Tags:
 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties