Doneer aan TPO
 

Volt, Pan-Europese ‘progressieve’ lang leve de EU-partij komt met Nederlandse tak

'Lidstaten komen eigenlijk alleen voor zichzelf op, is niet meer beste manier om problemen in Europa op te lossen'

Door: , 20:29, 16 juni 2018

'Lidstaten komen eigenlijk alleen voor zichzelf op, is niet meer beste manier om problemen in Europa op te lossen'

 

‘Mensen denken vaak dat het ver van hun bed is, maar dat bed is dan wel gemaakt door Ikea. Dus zo Europees zijn we.’

 

Volt, de naar eigen zeggen eerste pan-Europese politieke partij, lanceert binnenkort haar officiële Nederlandse tak. Dat is dan ook het startschot voor de verkiezingscampagne voor het Europese parlement, die de partij minstens 25 zetels moet opleveren.

De partij, ontstaan in 2017, is al actief in alle 28 lidstaten en is een officiële partij in Bulgarije, België, Duitsland en Spanje. Binnenkort volgen ook Italië en Frankrijk. De progressieve partij ziet dat landen “steeds meer op zichzelf zijn gericht”, zegt partijvoorzitter Reinier van Lanschot (28) van Volt Nederland. “De lidstaten komen eigenlijk alleen voor zichzelf op en dat is niet meer de beste manier om de problemen in Europa op te lossen. Zelfs Europarlementariërs vertegenwoordigen een land. Terwijl de inwoners juist veel meer hebben aan samenwerking en een gedeelde visie.”

“We willen mensen weer enthousiast maken voor Europa. Mensen denken vaak dat het ver van hun bed is, maar dat bed is dan wel gemaakt door Ikea. Dus zo Europees zijn we.”

In ons land hoopt Volt (“Wij brengen nieuwe energie in Europa”) op tegen de 10.000 leden. De lancering is op 23 juni in Utrecht. De verkiezingen voor het Europese parlement zijn volgend jaar.

Anp

 
Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace