TPOok!

 
avatar
   
Politiek

NCTV geeft groen licht voor Mohammed-cartoonwedstrijd in Tweede Kamer

Geert Wilders organiseert tekenwedstrijd

In het afgesloten deel van de Tweede Kamer waar de fractie van de PVV huist, zal later dit jaar een cartoonwedstrijd over de islamitische profeet Mohammed worden gehouden. Volgens PVV-leider Geert Wilders heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) groen licht gegeven voor de wedstrijd.

Wilders kondigde de tekenwedstrijd in de Tweede Kamer vorige maand aan. Iedereen mag meedoen zolang Mohammed maar onderwerp van de cartoon is, zei hij toen. Wanneer het precies zal plaatsvinden is nog niet bekend. We gaan het nu plannen, aldus een woordvoerder van de PVV.

Bij een cartoonwedstrijd over Mohammed in 2015 in het Amerikaanse Texas, waarbij Wilders aanwezig was, probeerden jihadisten een aanslag te plegen. Volgens Wilders staat de vrijheid van meningsuiting onder druk, vooral voor critici van de islam.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.