Doneer aan TPO
 

Almeerse wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) valt verslaggever Almere Deze Week lastig #Metoo

‘Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen’

Door: , 15:09, 12 juni 2018

‘Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen’

De wekelijkse huis-aan-huis krant Almere Deze Week (ADW) heeft per brief bij burgemeester Franc Weerwind geklaagd over grensoverschrijdend gedrag van PvdA-wethouder Tjeerd Herrema. Die belde maandagavond een verslaggever met wat de krant ‘een eenzijdig en zeer persoonlijk telefoontje’ noemt.

De verslaggever in kwestie ontving maandagavond via Messenger volgens ADW ‘een eenzijdig en zeer persoonlijk telefoontje’ van Herrema waarin het niet tot een gesprek kwam. De journalist verbrak daarop geschrokken de verbinding. Eerder die week had de wethouder via Messenger namelijk ook al persoonlijke berichten verstuurd waar de verslaggever opheldering over had gevraagd, maar niet kreeg.De verslaggever riep Herrema dinsdag opnieuw ter verantwoording over het eenzijdige telefoontje. Die kwam niet met excuses, maar reageerde onverschillig: “Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen.” Dat is naar mening van de redactie van krant ‘een intimiderende en onbetamelijke reactie’.

Herrema ontkent ten stelligste de persoonlijke berichten bewust te hebben verstuurd. Alle berichten zouden per ongeluk zijn verzonden.

Lees ook

ADW -Werkrelatie ADW en wethouder ernstig verstoord

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace