Doneer aan TPO
 

Vrouwen lopen Oostenrijks parlement uit want van #metoo beschuldigde (niet bewezen) parlementariër (M)

Beslist niet bewezen beschuldiging sowieso al verjaard, beschuldigde man kan het zich niet herinneren

Door: Redactie, 13:06, 11 juni 2018

Vrouwelijke parlementariërs zijn in Oostenrijk demonstratief het parlement uitgelopen bij de beëdiging van politicus Peter Pilz (64). Hij raakte vorig jaar in opspraak nadat hij was beschuldigd van aanranding. (Het is dus nooit bewezen, laat staan dat een rechter hier uitspraak over heeft gedaan, TPO.)

Pilz zou in 2013 in beschonken toestand een vrouw hebben betast. Toen het vermeende slachtoffer jaren later naar buiten trad met de beschuldiging, was de zaak al verjaard. De politicus zei zich bovendien niets te kunnen herinneren van het voorval. Hij beloofde wel af te zien van een zetel in het parlement, maar bedacht zich later.

Pilz was medeoprichter van Die Grünen en richtte later zijn eigen partij op, waarmee hij acht zetels haalde. Vrouwelijke parlementariërs reageerden boos op zijn terugkeer in het parlement. Zij verlieten bijna allemaal de zaal.

Het is onbekend of al deze boze vrouwelijke parlementariërs altijd boos weglopen wanneer iemand die van iets wordt beschuldigd, zonder dat het ook echt is bewezen, zich in hun nabijheid bevindt.

Anp/TPO


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties