TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Vrouwen lopen Oostenrijks parlement uit want van #metoo beschuldigde (niet bewezen) parlementariër (M)

Beslist niet bewezen beschuldiging sowieso al verjaard, beschuldigde man kan het zich niet herinneren

Tags:

Vrouwelijke parlementariërs zijn in Oostenrijk demonstratief het parlement uitgelopen bij de beëdiging van politicus Peter Pilz (64). Hij raakte vorig jaar in opspraak nadat hij was beschuldigd van aanranding. (Het is dus nooit bewezen, laat staan dat een rechter hier uitspraak over heeft gedaan, TPO.)

Pilz zou in 2013 in beschonken toestand een vrouw hebben betast. Toen het vermeende slachtoffer jaren later naar buiten trad met de beschuldiging, was de zaak al verjaard. De politicus zei zich bovendien niets te kunnen herinneren van het voorval. Hij beloofde wel af te zien van een zetel in het parlement, maar bedacht zich later.

Pilz was medeoprichter van Die Grünen en richtte later zijn eigen partij op, waarmee hij acht zetels haalde. Vrouwelijke parlementariërs reageerden boos op zijn terugkeer in het parlement. Zij verlieten bijna allemaal de zaal.

Het is onbekend of al deze boze vrouwelijke parlementariërs altijd boos weglopen wanneer iemand die van iets wordt beschuldigd, zonder dat het ook echt is bewezen, zich in hun nabijheid bevindt.

Anp/TPO

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.