Doneer aan TPO
 

Kim Jong-un en Donald Trump spreken elkaar eerst 45 minuten onder vier ogen

Top wordt afgerond met werklunch

Door: Redactie, 21:03, 11 juni 2018

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump spreken elkaar aan het begin van hun topconferentie in Singapore 45 minuten onder vier ogen, dat wil zeggen alleen met tolken erbij. Dit heeft het Witte Huis laten weten.

De top begin om 09.00 uur dinsdagmorgen (03.00 uur onze tijd). Na hun tête-à-tête zijn er gesprekken met meer functionarissen erbij, onder wie Trumps buitenlandminister Mike Pompeo en Kims rechterhand Kim Yong-chol.

De top wordt afgerond met ‘een werklunch’. The Straits Times meldde eerder dat Kim om 14.00 uur (08.00 uur onze tijd) weg wil. Trump vertrekt vijf uur later. Hij spreekt om 16.00 uur (10.00 uur onze tijd) met de pers. Eerder werd gemeld dat Trump in de avond met de pers zou spreken, maar hij vertrekt nu eerder dan aanvankelijk gepland leek te zijn.

ANP


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties