Haagse grabbelton

Khadija Arib hekelt ‘vuilspuiterij’ DENK over gebruik dienstauto

11-06-2018 14:36

Botsing in de Tweede Kamer maandag tussen Kamervoorzitter Khadia Arib en DENK Kamerlid Selçuk Öztürk. De Kamer debatteert maandag over de eigen begroting. Öztürk merkte op dat Arib weleens een Kamerlid meeneemt in haar dienstauto terug naar Amsterdam. Waaronder PVV-Kamerlid en Ondervoorzitter Martin Bosma.

Öztürk wil een overzicht van de Kamerleden aan wie Arib een lift geeft en rittenlijsten inzien. De DENK’er vraagt zich af of de situatie voldoet aan declaratieregels.

Arib voelt daar niks voor. Ze verwijt Öztürk een ‘schimmige sfeer’ te creëren en noemt het ‘vuilspuiterij’. Uit het debat bleek dat Öztürk na een nachtelijk debat foto’s heeft gemaakt van Arib, Bosma en de dienstauto na eerst zelf om een lift naar Rotterdam te hebben gevraagd.

DENK en Arib botsen vaker. Vorige week nog tijdens een debat over een PVV-wetsvoorstel om criminele Antillianen terug te sturen.

Video – Zo probeerde Kamervoorzitter Khadija Arib een ontketende Selçuk Öztürk (DENK) in toom te houden

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens