Doneer aan TPO
 

Initiatiefnemers donorwet-referendum gooien handdoek in de ring

Nog niet de helft van vereiste 300.000 handtekeningen binnen - Deadline middernacht

Door: Bas Paternotte, 16:15, 11 juni 2018

Hart voor Democratie gooit de handdoek in de ring, het lukt de organisatie niet om 300.000 handtekeningen binnen te halen voor een referendum over de Donorwet. Dat schrijft de club onder leiding van Bart Nijman op Geenstijl.

“We hebben het geprobeerd, en het is niet gelukt. Na vijf weken en een paar dagen moeten we constateren dat we nog niet halverwege de 300.000 handtekeningen zijn voor een referendum over de donorwet. We tried, we failed.”

Het referendum moest gaan over de nieuwe donorwet, waarin staat dat iedereen in principe orgaandonor is, tenzij iemand heeft aangegeven dat niet te willen. De wet is eerder dit jaar met een nipte meerderheid aangenomen door het parlement.

Bij de kabinetsformatie hebben de regeringspartijen afgesproken om de referendumwet te schrappen. In de Tweede Kamer heeft een meerderheid al gestemd voor afschaffing.


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties