TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Brussel wil 1,26 miljard euro om ‘Europees Solidariteitskorps’ uit te bouwen naar 350.000 ‘jongeren’

EU-Jugend Komsomol van 350.000 kindsoldaten moet evangelie linkse 'solidariteit' verspreiden in EU-lidstaten

Tags: ,

De Europese Commissie stelt voor het Europese Solidariteitskorps de komende jaren uit te bouwen van 100.000 tot minstens 350.000 jongeren. Als lid van het korps kunnen achttien- tot dertigjarigen in een ander EU-land ervaring opdoen met bijvoorbeeld vluchtelingenwerk of natuurbescherming. Brussel vraagt de lidstaten daarvoor samen 1,26 miljard euro op de nieuwe Europese meerjarenbegroting van 2021 tot en met 2027 te reserveren.

Volgens EU-commissaris Günther Oettinger (begroting) is “solidariteit een van de kernwaarden in de EU. Het succes van het korps bewijst dat er een grote vraag is van jongeren om deel te nemen aan solidariteitsactiviteiten.’’ Het nieuwe programma voorziet ook in vrijwilligerswerk in niet-EU-landen.

Deelnemers aan het korps kunnen twee tot twaalf maanden stage lopen of vrijwilligerswerk doen in onder meer het onderwijs, de gezondheidszorg en bij humanitaire programma’s zoals de integratie van vluchtelingen. De kosten van reis, verblijf en levensonderhoud worden gedekt, in het geval van een stage komt er een vergoeding bij.

Het project werd eind 2016 gelanceerd en moet bijdragen aan de strijd tegen de jeugdwerkloosheid. Sindsdien hebben zich 64.000 jongeren aangemeld, onder wie 1440 Nederlanders.Tot 2020 is er plaats voor 100.000 deelnemers.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.