TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Toch geen #Metoo onderzoek in Tweede Kamer

VVD, PVV en SP maken bezwaar - Wel onderzoek naar ambtenaren

De Tweede Kamer gaat toch niet onderzoeken of er seksuele intimidatie voorkomt onder parlementariërs en hun medewerkers. Omdat ‘een groot deel van de fracties’ niet wil meedoen, gaat de Kamer alleen ambtenaren die er werken bevragen of zij ongewenste intimiteiten hebben moeten verduren.

Lees ook – GroenLinks-fractie wilde aanranding stagiaire door fractiemedewerker onder de pet houden

Kamervoorzitter Khadija Arib kondigde in februari aan dat ze in kaart wilde brengen of ook aan het Binnenhof seksuele intimidatie voorkomt. Dat is nodig om misstanden vervolgens te kunnen tegengaan.

Maar het onderzoek is afgeblazen, beaamt de Kamer na berichtgeving van NRC Handelsblad. Volgens de krant maakten vooral VVD, PVV en SP bezwaar.

VVD en SP zouden liever zelf navraag doen bij hun fractie en -personeel. Ze voeren volgens NRC aan dat de werknemers niet in dienst zijn van de Kamer, maar van de fractie. De PVV liet in februari al blijken dat zij de aandacht voor seksuele intimidatie, die door de #metoo-beweging een grote vlucht heeft genomen, overtrokken vindt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.