Doneer aan TPO
 

GroenLinks wil opheldering over politiegeweld tegen Amsterdamse studenten

Demonstratie met wapenstokken, pepperspray en politiehonden uiteen geslagen

Door: , 12:49, 09 juni 2018

Demonstratie met wapenstokken, pepperspray en politiehonden uiteen geslagen

GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil wil via Kamervragen opheldering van Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven (D66) over het optreden van de politie tegen een groep studenten in Amsterdam, vrijdagavond.

De studenten hadden een tentenkampje opgezet op een grasveld op de Roeterseilandcampus, het eindpunt van de Mars voor Onderwijs tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs. Ze wilden daar de nacht doorbrengen. Maar het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voelde daar niet voor en wilde dat het kampje werd opgebroken. Toen de studenten daaraan geen gehoor gaven, kwam de politie in actie.

Volgens de studenten ging het er hardhandig aan toe en traden agenten op met wapenstokken, pepperspray en politiehonden. Verschillende mensen zouden verwondingen hebben opgelopen. Er is niemand gearresteerd.

De studenten zijn zaterdag opnieuw een actie van plan. Ze willen de bestuursvoorzitter van de UvA, Geert ten Dam, confronteren over de politieinzet. “We willen weten waarom het college van bestuur het nodig vond om ons met politiehonden van het veld te trekken. Vooral omdat we eigenlijk vechten voor hetzelfde”, zegt voorzitter Tijmen de Vos van studentenunie ASVA. Ten Dam is ‘s middags aanwezig op de Universiteitsdag, waar ze wordt geïnterviewd.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace