Doneer aan TPO
 

Turkije schort vluchtelingendeal met Griekenland op

Ankara wil dat Athene Turkse militairen uitlevert

Door: , 16:11, 07 juni 2018

Ankara wil dat Athene Turkse militairen uitlevert

Turkije heeft de vluchtelingendeal met Griekenland opgeschort. De aanleiding is het diplomatieke conflict over Turkse militairen die naar Griekenland zijn gevlucht, berichten Turkse media. Turkije eist dat die militairen worden uitgeleverd.

“We hebben een migrantendeal met de EU. Die wordt geïmplementeerd. Er is ook een bilateraal akkoord over het terugnemen van mensen met Griekenland. We hebben dit akkoord opgeschort”, zei de Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) volgens de krant Daily Sabah.

De minister verwees volgens de krant Hürriyet naar afspraken over het terugnemen van migranten die vanuit Turkije naar Griekenland zijn gereisd. Turkije neemt dergelijke migranten terug. In ruil daarvoor worden Syrische vluchtelingen in Turkije ondergebracht in de EU.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace