Politiek

GroenLinks wil dat Algemene Rekenkamer onderzoek gaat doen naar dividendbelasting-affaire

07-06-2018 13:08

GroenLinks vraagt de Algemene Rekenkamer om onderzoek te doen naar het afschaffen van de dividendbelasting. GroenLinks schakelt het instituut in, omdat het kabinet maar geen antwoord wil geven op de vraag wie er profiteert van de afschaffing van de dividendbelasting.

GroenLinks Tweede Kamerlid Bart Snels in een verklaring:

 

“De afschaffing van de dividendbelasting is niet gebaseerd op serieus wetenschappelijk onderzoek, maar op een verlanglijstje van Shell. Het kabinet vond het blijkbaar niet nodig om kritisch te kijken naar de financiële gevolgen van deze maatregel, maar wij vinden dat wel.De Tweede Kamer heeft recht op onafhankelijke informatie over het besluit, daarom willen we de Algemene Rekenkamer inschakelen om alle informatie boven tafel te krijgen.”

 

Donderdag bleek dat de enige wetenschappelijke onderbouwing om de dividendbelasting af te schaffen, gebaseerd is op onderzoek dat in het geheim betaald is door Shell.

Het kabinet is van plan de dividendbelasting te schrappen die bedrijven moeten betalen over de winst die ze aan aandeelhouders uitkeren. De maatregel, die de schatkist 1,4 miljard (en mogelijk zelfs 1,6 miljard) kost, is politiek zeer omstreden.

 

Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens