Politiek

Bonusquote – Selçuk Öztürk (DENK) lanceert zijn plan voor een xenofobeneiland voor PVV’er’s

07-06-2018 16:38

De Tweede Kamer debatteerde donderdag over het initiatiefwetsvoorstel van de PVV om criminele Antillianen terug te sturen. Allereerst: dat voorstel gaat het niet halen. ‘Onuitvoerbaar’, vatte Madeleine van Toorenburg (CDA) de zaak samen. DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk – nooit vies van een robbertje verbaal vechten – nam de kans te baat te pleiten voor de aanleg van een ‘xenofobeneiland’ voor de Nederlandse kust.

 

“DENK stelt voor om de PVV-initiatiefwet tegen de PVV zelf te gebruiken. DENK is trots op Nederland. We zijn er trots op hoe Nederland de zee heeft bedwongen, hoe Nederland uit water land heeft gemaakt. Laten we dit opnieuw doen. Laten we een extra eiland in de Noordzee creëren, het xenofobeneiland. Daar kunnen dan alle xenofoben naartoe. Daar kunnen de mensen naartoe die weigeren met andere groepen samen te leven. Op xenofobeneiland kunnen ze zwelgen in hun eigen-volk-eerstmentaliteit, kunnen ze zich overgeven aan de meerderwaardigheidsgevoelens, kunnen ze zich voortplanten, kunnen ze bouwen aan een cultuur van uitsluiting. Het klimaat op xenofobeneiland is ijskoud. Er waait daar een gure wind, het is grijs en regenachtig.”

 

Op dat moment werd Öztürk onderbroken door Kamervoorzitter Khadija Arib die de bijdrage van de DENK’er ‘erg op de persoon’ vond. Waarop Öztürk de nu al legendarische woorden sprak: “Een xenofobeneiland is niet op de persoon.”

Kijk ook

Video – Selçuk Öztürk (DENK) gaat los op de PVV