TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

AfD-leider Alexander Gauland trekt keutel in: ‘Nazi-tijd was geen vogelpoep maar vliegenpoep’

Zei eerder toch echt dat 'Nazi's stukje vogelpoep waren in succesvolle Duitse geschiedenis van 1000 jaar'

Een van de leiders van de Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) heeft zich verdedigd tegen kritiek die volgde op een opmerking over de nazitijd. Alexander Gauland vergeleek de periode waarin de nationaalsocialisten aan de macht waren met ‘vogelpoep’. Hij zei na de commotie dat zijn opmerking absoluut niet is uit te leggen als een positieve opmerking over het nazisme.

Gauland had op een bijeenkomst gezegd dat ‘Hitler en de nazi’s slechts een stukje vogelpoep zijn in de succesvolle Duitse geschiedenis van 1000 jaar’. Critici verweten hem daarop de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog te bagatelliseren, maar volgens de politicus is dat onzin.

“Ik omschreef het nationaalsocialisme als vliegenpoep”, reageerde Gauland zondag. “Dat is één van de meest minachtende omschrijvingen die mogelijk is in de Duitse taal. Dat kan nooit worden uitgelegd als het bespotten van slachtoffers van dit criminele systeem.”

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.