Doneer aan TPO
 

Gronings gas – Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders stapt uit onvrede op

Kan niet langer samenwerken met minister van Economische Zaken Eric Wiebes

Door: Bas Paternotte, 13:46, 30 mei 2018

Hans Alders legt zijn functie als Nationaal Coördinator Groningen neer. Aanleiding is het besluit van minister Eric Wiebes (Economische Zaken) om voor een kleine 1600 woningen in het aardbevingsgebied voorlopig geen versterkingsadvies te laten maken.

Dat besluit druist volgens Alders in tegen wat hijzelf met de bewoners heeft afgesproken. “Hoe kan ik vertrouwen herstellen als ik mijn afspraken niet nakom?”, schrijft hij in een brief aan Wiebes. “Voor mijzelf geldt dat daarmee mijn integriteit in het geding is.”

In een reactie schrijft het ministerie van Economische Zaken dat met de beëindiging van de gaswinning de aanpak van de aardbevingsproblematiek in Groningen een nieuwe fase is ingegaan.

“Dit leidt ook tot nieuwe verhoudingen. In plaats van een voortdurende gaswinning, geflankeerd door een massale schadevergoedings-, herstel- en versterkingsoperatie, is er nu reëel zicht op een afnemend bevingsrisico. Daarom is ook een herbezinning op de versterkingsoperatie aan de orde met een maximale inzet op het daadwerkelijk bieden van veiligheid. Minister Wiebes heeft er begrip voor dat de heer Alders in deze nieuwe fase heeft besloten zijn werkzaamheden neer te leggen. De minister is de Nationaal Coördinator zeer erkentelijk voor de grote betekenis van zijn inspanningen voor Groningen.”


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties