Opinie

Bonusquote: non-binaire trans femme queer feminist roept in Tropenmuseum op tot vernietiging

30-05-2018 16:42

 

“Maar echt gejuich klinkt pas tijdens de speech van Olave Basabose, die zichzelf op sociale media omschrijft als ‘zwart, veganist, non-binaire trans femme, queer, feminist en verbeten romanticus’.

In een lyrische donderpreek trekt ze – in het Engels – van leer tegen het ‘imperialistische, kapitalistische, cis-hetero-normatieve, white supremacist, ableist patriarchaat waar we in leven’. Ze roept op om ‘onze woede’ te bundelen om ‘het systeem’, dat gebouwd is op ‘massa-onderdrukking, plundering, uitbuiting en vernietiging’, dit ‘onzalige verbond’ van ‘global white supremacy’ tot de grond toe af te branden. Ook de universiteit, betoogt de zwarte activiste, ‘kan niet worden gedekoloniseerd zonder haar te vernietigen.’ Basabose zegt zelfs de verleiding te voelen van geweld tegen de onderdrukking: ‘The oppression of the oppressor has a ring to it, doesn’t it, it holds a kind of promise: the promise of retribution and perhaps, of justice.’”

 

Stelt u zich eens voor dat hier inplaats van een ‘zwarte veganistische transgender queer’ een ‘blanke vleesetende heteroseksuele man’ had gestaan die had opgeroepen tot ‘op de grond toe afbranden van het multiculturele systeem’ terwijl ‘ook de universiteit niet kan worden gekoloniseerd zonder haar te vernietigen’. Dan was hij onmiddellijk opgepakt en afgevoerd, waren er duizenden aangiftes vooraf ingevuld, spraken de media er wekenlang schande van. Hij zouden worden veroordeeld voor ‘oproepen tot geweld’ en ‘haatzaaien’, zou door gesubsidieerde sites van de publieke omroep worden geschandpaald en door het betrokken maar solidaire leger Volkskrant-ranucunecolumnisten net zo lang worden kapotgeschreven tot een gestoorde moralist zich genoeg geroepen zou voelen om hem op een parkeerplaats tegen een muur te zetten, dood te schieten en in een greppel te gooien.

Precies zoals fatsoenlijke en verschillige samenlevingen altijd al hebben gedaan. In die samenlevingen wensen ze zich immers ‘de xenofoben van het lijf te houden’ en zorgen ze zelf wel voor ‘nooit meer racisme, haat en intolerantie’.

Gesubsidieerde Tropenmuseum

Maar nu, bij het oproepen tot geweld en haatzaaien van deze ‘zwarte trans femme queer’ in het gesubsidieerde Tropenmuseum,  gebeurde er helemaal niets. Er zat geen officier van justitie in de zaal die controleerde of er iets strafbaars gebeurde, de media repten er niet over, niemand sprak er schande van, een gesubsidieerde website van de NPO maakte er geen suggestieve videomontages van om de haat zoveel mogelijk aan te zwengelen en het was zelfs niet eens de schuld van Geenstijl.

Er was slechts ‘gejoel en applaus’, omdat iemand in het Tropenmuseum opriep tot geweld en vernietiging, alsof het een gezellige avond in een Beierse bierkelder betrof om het maar even zo in door BNNVARA (‘verschillig en betrokken’) veel gebruikte haattermen wanneer het over bijvoorbeeld een debat in De Balie gaat te beschrijven. Verder waren er alleen krekels en tumbleweeds en zag heel deugend maar vebindend Nederland dat het goed was. *regenboogicoontje*

Dood- en doodeng

Lees vooral ook het hele ontluisterende artikel (longread) over SJW’s van bovenstaand kaliber en merk op hoe die hard radicaal ze inmiddels zijn, hoe ze het allemaal prima vinden om mensen hun podium te ontnemen of ‘verkeerde meningen’ de mond te snoeren. En dit is nog maar het begin van een activistische beweging die steeds meer in opkomst is.

Met in het achterhoofd de wetenschap dat extreem-linkse terroristen in Nederland nooit een strobreed in de weg wordt gelegd en met de wetenschap dat een kleine groep SJW’s inmiddels al voor forse veranderingen in media, cultuur en samenleving  hebben gezorgd, kun je alleen maar doodsbang zijn voor de toekomst van Het Gave Land Nederland.

Massaal bukken

Of het nou het openlijk, maar onbestraft, oproepen is tot geweld, het intimideren van het vrije debat op universiteiten of het verzieken van vrijwel elke discussie, het is allemaal dezelfde intimidatie, hetzelfde passieve (en actieve) geweld, waar universiteiten, de kunst- en cultuursector, de gelijkgeschakelde systeemmedia, de politiek, bedrijven, adverteerders en ‘kwaliteitscouranten’ (met de wederom straffeloos racistische en discriminerende blankenhatende apartheidskrant Trouw voorop) massaal voor bukken. Om zo het gif van geradicaliseerd totalitarisme weer in de maatschappij te kunnen injecteren.

De toekomst van Nederland is gitzwart (no pun intended) en eng. Dood- en doodeng. Een toekomst vol ‘vernietiging’. Precies waar geciteerde spreekster in het Tropenmuseum zo straffeloos en kritiekloos toe oproept.

Gejubel en applaus: onze vrijheid staat aan de rand van de afgrond, maar gelukkig deugen we wel!

(Via.)