TPOok!

 
Buitenlandpolitiek

Rechter die zelf niet op Twitter zit: Donald Trump mag niet meer blocken op Twitter

Terwijl een kind weet: blocken is vrijheid

Een federale rechter in New York heeft Donald Trump verboden Twittergebruikers te blokkeren die hem niet aanstaan. Door dat te doen schendt de Amerikaanse president het recht op vrije meningsuiting zoals is vastgelegd in het First Amendment van de grondwet.

Districtsrechter Naomi Reice Buchwald deed die uitspraak in een zaak die in juli was aangespannen door het Knight First Amendment Institute van de Columbia-universiteit en verscheidene individuele twitteraars. Buchwald was het met met de aanklagers eens dat de discussies die ontstaan door tweets van Trump moeten worden gezien als een publiek forum.

Ze verwierp het argument van de advocaten van Justitie dat Trump op grond van datzelfde belangrijke wetsartikel het recht heeft mensen te weren met wie hij geen interactie wenst te hebben.

Rechter Reice Buchwald zit zelf niet op Twitter. Wellicht dat haar oordeel anders was geweest wanneer ze wel zou beschikken over een account. Een kind weet namelijk: blocken is vrijheid. Het open riool Twitter wordt namelijk voor 90 procent bevolkt door stalkende totaalidioten die menig timeline weten terug te brengen tot een kolkende stroom diarree.

Tip voor de Amerikaanse president: zet ze op mute. En als dat ook niet mag van mevrouw Reice Buchwald all the way naar het Hogergerechtshof.

Lees ook

NRC/BNNVARA columniste spreekt banvloek uit over TPO, vergeet TPO te blocken

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.