Politiek Buitenland

Rechter die zelf niet op Twitter zit: Donald Trump mag niet meer blocken op Twitter

23-05-2018 21:40

Een federale rechter in New York heeft Donald Trump verboden Twittergebruikers te blokkeren die hem niet aanstaan. Door dat te doen schendt de Amerikaanse president het recht op vrije meningsuiting zoals is vastgelegd in het First Amendment van de grondwet.

Districtsrechter Naomi Reice Buchwald deed die uitspraak in een zaak die in juli was aangespannen door het Knight First Amendment Institute van de Columbia-universiteit en verscheidene individuele twitteraars. Buchwald was het met met de aanklagers eens dat de discussies die ontstaan door tweets van Trump moeten worden gezien als een publiek forum.

Ze verwierp het argument van de advocaten van Justitie dat Trump op grond van datzelfde belangrijke wetsartikel het recht heeft mensen te weren met wie hij geen interactie wenst te hebben.

Rechter Reice Buchwald zit zelf niet op Twitter. Wellicht dat haar oordeel anders was geweest wanneer ze wel zou beschikken over een account. Een kind weet namelijk: blocken is vrijheid. Het open riool Twitter wordt namelijk voor 90 procent bevolkt door stalkende totaalidioten die menig timeline weten terug te brengen tot een kolkende stroom diarree.

Tip voor de Amerikaanse president: zet ze op mute. En als dat ook niet mag van mevrouw Reice Buchwald all the way naar het Hogergerechtshof.

Lees ook

NRC/BNNVARA columniste spreekt banvloek uit over TPO, vergeet TPO te blocken

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens