Doneer aan TPO
 

Zweedse EP’er Cecilia Wikström maakt na kritische ondervraging van Mark Zuckerberg selfie met Mark Zuckerberg

In Brussel zijn ze bij ALDE de ironie voorbij

Door: , 21:04, 22 mei 2018

In Brussel zijn ze bij ALDE de ironie voorbij

Facebookbaas Mark Zuckerberg was dinsdag in het Europees Parlement alwaar hij door kritische EP’ers werd ondervraagd over zijn bedrijf, privacy, iets met Cambridge Analytica en…daarna tijd voor een selfie, dacht de Zweedse Cecilia Wikström (ALDE).

Het ANP meldt voorts

Veel vragen die fracties in het Europese Parlement stelden aan Facebook-topman Mark Zuckerberg bleven dinsdag onbeantwoord. Door de gespreksopzet en de beperkte tijd kwam er op tientallen vragen geen reactie, zoals sommigen vooraf al vreesden.

Het onderhoud duurde met 1,5 uur iets langer dan gepland. Zuckerberg zei een aantal belangrijke vragen te hebben beantwoord en beloofde de komende dagen nog antwoorden schriftelijk door te geven.

Op de vraag of het schandaal met Cambridge Analytica het topje van de ijsberg is, zei hij dat er nog duizenden apps moeten worden onderzocht. “Het onderzoek gaat nog maanden duren.” Cambridge Analytica had een app ontwikkeld waarmee de gegevens werden binnengehaald.

Onduidelijk is bijvoorbeeld of en wanneer Facebookgebruikers van wie de gegevens zijn misbruikt worden gecompenseerd. Ook kwam er geen antwoord op de vraag of er een mogelijkheid komt om verstoken te blijven van gerichte (politieke) advertenties.

Zuckerbergs antwoord op vragen over het vermeende wegsluizen van winsten bleef beperkt tot: Facebook betaalt alle belasting die het wettelijk verschuldigd is en investeert veel in Europa.

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace