Doneer aan TPO
 

Erdogan roept Turken in het buitenland op politiek actief te worden

'Word lid van het parlement'

Door: , 12:38, 21 mei 2018

'Word lid van het parlement'

President Recep Tayyip Erdogan heeft ruim een maand voor de verkiezingen de Turken in het buitenland opgeroepen hem massaal te steunen. “Zijn jullie bereid de terreurorganisaties en hun lokale en buitenlandse handlangers een Osmaanse draai om de oren te geven?”, vroeg hij zijn juichende landgenoten zondag in de Bosnische hoofdstad Sarajevo.

“Zijn jullie bereid me te steunen met een recordaantal stemmen?”, vervolgde de Turkse leider, want bij de stembusgang op 24 juni ‘gaat het om een besluit voor de komende eeuw van ons land’.

Volgens de Unie van Turks-Europese Democraten (UETD) waren ruim 10.000 buitenlandse fans naar Sarajevo gekomen. Erdogan sommeerde hen ‘vanuit Duitsland, België, Oostenrijk en Nederland een krachtig antwoord te geven dat overal in Europa hoorbaar is’ en raadde hun aan meer politieke invloed te verwerven in het tweede vaderland.

“Neem beslist de nationaliteit aan van dat land en ga er een actieve rol spelen in de politiek. Word lid van het parlement”, adviseerde Erdogan zijn achterban in den vreemde. Maar hij waarschuwde de betrokkenen ook Turkije niet te verraden of hun afkomst te verloochenen. “Bescherm jullie religie en taal goed. Als je die verliest, zijn jullie verloren.”

Bij Turkse verkiezingen is de mening van de stemgerechtigden over de grens belangrijk. Bij het grondwetsreferendum van vorig jaar waren dat er bijna 3 miljoen, ofwel zo’n 5 procent van het totaal. Erdogan krijgt in onder meer Duitsland en Nederland geen toestemming zieltjes te winnen.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace