Politiek

Thierry Baudet (FvD) doet nieuwe poging Kajsa Ollongren (D66) te vervolgen voor smaad en laster

18-05-2018 20:17

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet wil dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) alsnog vervolgd wordt voor smaad en laster vanwege haar ‘demoniserende uitspraken’ eerder dit jaar over Baudet en zijn partij. FvD-Kamerlid Theo Hiddema, de advocaat van Baudet in deze zaak, heeft het Gerechtshof Amsterdam deze week gevraagd het Openbaar Ministerie te gelasten Ollongren te vervolgen middels een artikel 12-procedure. Dat meldt de partij in een communiqué.

Lees ook – ‘Een minister die mij beschuldigt van een strafbaar feit gaat een grens over’

Hiddema kondigde eerder dit jaar vervolgstappen aan nadat het OM van vervolging afzag. Baudet heeft vanaf het moment van aangifte rekening gehouden met een mogelijk zogenoemd sepot. “Een artikel 12 Sv-procedure zal dus volgen” aldus Hiddema destijds. Een gerechtshof gaat zich dan over de zaak buigen en bekijkt of vervolging een kans maakt.

Aanleiding voor de aangifte van Baudet was een lezing waarin Ollongren de FvD-leider beschuldigde van het betrekken van ras in het politieke debat. Ze verwees naar een omstreden uitspraak van zijn Amsterdamse partijgenoot Yernaz Ramautarsing. Die zei ooit in een interview dat Nederlanders met een donkere huidskleur minder intelligent zijn dan andere rassen. In een debat met Femke Halsema weigerde Baudet daarna afstand te nemen van die uitspraak. Volgens Ollongren ‘gaat Forum voor Democratie verder waar de PVV ophoudt.”

Lees ook

Diederik Smit – Het politieke midden moet stoppen met liegen over Thierry Baudet en Yernaz Ramautarsing

 

Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens