TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Wouter Bos (PvdA) geen interesse om burgemeester van Amsterdam te worden

'Nee, ik heb niet gesolliciteerd'

Wouter bos (PvdA) heeft volgens de Telegraaf gezegd: ”Nee, ik heb niet gesolliciteerd”, op de vraag of hij burgemeester van Amsterdam wil worden. Hij hoopt hiermee een einde te maken aan de geruchten omtrent zijn mogelijke kandidatuur.

Volgens diverse peilingen was Bos (PvdA) de favoriete kandidaat onder de Amsterdammers. Het zou in zijn voordeel werken dat hij meer boven de partijen staat nu hij langer uit de politiek is. Ook het binnenhalen van het Europees Medicijnagentschap vanuit Londen naar Amsterdam wordt genoemd als een groot verdienste dat zijn reputatie veel goeds heeft gedaan.

Voorkeur voor een vrouw

Achter de schermen gaat de selectieprocedure inmiddels verder, waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) wil voor de zomer met pensioen. Bij secretaris van de Koning Johan Remkes hebben zich in totaal 29 kandidaten gemeld waaronder 9 vrouwen. Diverse fractievoorzitters in de Amsterdamse gemeenteraad hebben aangegeven dat hun voorkeur uitgaat naar een vrouw. Hopelijk zijn er ook fractievoorzitters van wie de voorkeur uitgaat naar de meest geschikte kandidaat, degene met de beste kwaliteiten.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.