Doneer aan TPO
 

Geert Wilders in de rechtbank: Terecht dat Alexander Pechtold niet vervolgd is voor zijn opmerking over Russen

PVV-leider: Maar ik vind dat ik evenmin moet worden vervolgd

Door: , 13:28, 17 mei 2018

PVV-leider: Maar ik vind dat ik evenmin moet worden vervolgd

Geert Wilders vindt het terecht dat Alexander Pechtold (D66) niet is vervolgd voor zijn opmerking over Russen. Dat zei de PVV-leider donderdag tijdens zijn hoger beroep. “Maar ik vind dat ik evenmin moet worden vervolgd. Gelijke monniken, gelijke kappen”, voegde hij daar aan toe.

Lees ook – Hoge Raad gaat aangiften tegen Alexander Pechtold vanwege schenking appartement onderzoeken

Alexander Pechtold zei rondom het aftreden van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD): “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.” Na enkele aangiftes besloot het Openbaar Ministerie (OM) Pechtold niet te vervolgen voor deze uitspraak.

Wilders botste donderdag in de rechtbank met datzelfde OM. De advocaat-generaal zei het te betreuren dat Wilders zich op zijn zwijgrecht beroept en nodigde hem uit toch het debat aan te gaan. Wilders begon daarop op zijn stoel te draaien. “Wilt u iets zeggen meneer Wilders?”, vroeg de aanklager. “Niet bepaald nee”, schamperde de politicus. Kort daarna legde Wilders de rechter uit dat zijn weigering principieel is. “Het debat ga ik aan met iedere collega in de Tweede Kamer. Ik vind dat ik hier niet hoor te staan. Daarom weiger ik principieel alle vragen te beantwoorden die in de Tweede Kamer thuishoren.”

Wilders staat voor het gerechtshof in Den Haag, voor de gelegenheid uitgeweken naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, terecht om zijn ‘minder-Marokkanen’ uitspraken. De politicus liet in maart 2014 zijn aanhangers op tv roepen dat ze ,,minder Marokkanen” wilden. Eind 2016 werd de politicus veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie van Marokkanen. Hij kreeg geen straf opgelegd. Zowel het OM als Wilders ging tegen die uitspraak in beroep. De inhoudelijke behandeling daarvan is donderdag begonnen. Er zijn elf zittingsdagen voor uitgetrokken.

Lees ook

Live: Geert Wilders wil uitstel hoger beroep

Geert Wilders (PVV) over niet vervolgen Alexander Pechtold (D66): ‘OM beschermt linkse vriendjes’

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace