TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Referendum niet afgeschaft voor eventueel donorwet-referendum

Pleitbezorgers hebben tot 14 juni voor 300.000 handtekeningen

De voorvechters van een referendum over de donorwet hoeven niet te vrezen dat het referendum ondertussen wordt afgeschaft. Het duurt nog zo lang voor de Eerste Kamer zich over de afschaffing heeft uitgesproken dat de donorwetcampagne gewoon kan worden afgerond, zegt fractievoorzitter Annemarie Jorritsma van de VVD in de Eerste Kamer.

Chris Aalberts – Voor de donorwet? Ook dan is er reden een referendum te willen

GeenStijl en de andere pleitbezorgers van het referendum over de actieve donorregistratie vreesden dat ze de kans niet zouden krijgen genoeg handtekeningen te verzamelen. In de eerste week hadden 62.000 Nederlanders hun handtekening gezet onder de aanvraag van een referendum.

In principe tot 14 juni hebben GeenStijl en gelijkgestemden de tijd om 300.000 steunbetuigingen aan de Kiesraad voor te kunnen leggen. Zou het referendum voor die dag worden ingetrokken, dan lijken de inspanningen voor niets geweest. De haast die het kabinet tot dusver heeft gemaakt, belooft volgens de initiatiefnemers weinig goeds.

Jorritsma stelt hen nu gerust. De Eerste Kamer velt niet voor 14 juni een oordeel, verzekert ze. Bij de kabinetsformatie hebben de regeringspartijen afgesproken de referendumwet te schrappen. In de Tweede Kamer stemde al een meerderheid voor afschaffing.

Lees ook

41.887 handtekeningen: aanvraag referendum donorwet mag verdergaan

ANP

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.