TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

LOOOOOOOOOOOL

Tags:

De Europese Unie moet het innovatiecentrum van de wereld worden, vindt Brussel. De Europese Commissie stelt daarom voor een “volwaardige Europese Innovatieraad’’ op te richten voor baanbrekende technologieën. Ook raadt ze aan om Europese verbanden op te zetten om gezamenlijk oplossingen te vinden voor bijvoorbeeld schoon vervoer of plasticvrije oceanen.

Volgens de commissie moet de EU ,,haar ambities naar een hoger niveau tillen”. Vicevoorzitter Jyrki Katainen (groei en investeringen): “Europa heeft onderzoek van wereldklasse en een solide industriële basis. Maar we moeten veel harder werken om die uitmuntendheid in succes om te zetten. Nieuwe megatrends, zoals kunstmatige intelligentie en de circulaire economie, veranderen de maatschappij en de economie diepgaand. We moeten snel handelen om richting te geven aan de nieuwe innovatiegolf.’’

De commissie wil de komende jaren een impuls van 100 miljard euro geven aan het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU. De EU-leiders bespreken de voorstellen woensdagavond in Sofia, voorafgaand aan een informele top.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.