Doneer aan TPO
 

Nabestaanden Pim Fortuyn over verhuisplannen Volkert van der Graaf: Gá dan en blijf weg

Willen wel dat moordenaar zich aan afspraken houdt

Door: , 18:48, 14 mei 2018

Willen wel dat moordenaar zich aan afspraken houdt

Nabestaanden van Pim Fortuyn zien Volkert van der Graaf ‘liever vandaag dan morgen’ naar het buitenland vertrekken. Maar hij moet dan wel écht gaan en ook in het buitenland blíjven. Dat laat advocaat Richard van der Weide namens de familie van Fortuyn weten naar aanleiding van de wens van Van der Graaf om te emigreren.

Lees ook – Volkert van der Graaf wil emigreren

Dinsdag dient een door Van der Graaf aangespannen kort geding tegen de Staat om onder zijn meldplicht uit te komen, zodat hij kan vertrekken. Deze maatregel is hem in 2014 opgelegd als voorwaarde voor zijn vervroegde invrijheidstelling. Hij moet zich eens in de drie weken melden bij de reclassering.

Van der Weide weet niet hoe het Openbaar Ministerie (OM) over de wens van Van der Graaf denkt en wat de rechter gaat beslissen. Maar hij benadrukt dat het de familie een geruststellend gevoel zou geven als Van der Graaf echt weg is, zegt Van der Weide. “Maar het moet geen trucje van hem zijn om alleen maar onder zijn meldplicht uit te komen. Daarom zou goed moeten worden toegezien op de naleving.”

ANP/TPO

 
ingezonden mededeling

Gratis product om je verslaafd te krijgen

Hallo, wij van Dealert.nl zijn dolblij met onze monsteradvertentiedeal met TPO! Daarom een gratis creditcardtool voor alle TPO-lezers! Hier!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties