Doneer aan TPO
 

Opiniepeiling Maurice de Hond: Vertrouwen in Rutte en Wiebes sterk gedaald

'Vergeten memo's' hebben grote impact op aanzien premier

Door: , 9:44, 13 mei 2018

'Vergeten memo's' hebben grote impact op aanzien premier

Ook deze periode verschuift er electoraal vrijwel niets. Als we ook de kans op stemmen op een partij in beschouwing nemen en dat vergelijken met 6 maanden geleden zien we dat VVD, CDA en D66 3 a 4 procent zijn gedaald.

GroenLinks staat met 24 procent gelijk met de VVD en Forum voor Democratie is dan met 5 procent gestegen en staat met 20 procent op de 3e plaats.

Vertrouwen in ministers

Ruim twee weken na het debat over de ‘vergeten memo’s’ is het onderzoek herhaald over het vertrouwen in de ministers. (pdf) Premier Rutte is daarbij gedaald van de 7e naar de 15e plaats en Minister Wiebes van de 2e naar de 13e plaats.  Alle overige ministers staan vrijwel op dezelfde plaats.

De rangorde van de fractievoorzitters is gelijk gebleven. Daarbij staan die van de regeringspartijen VVD, ChristenUnie en CDA bovenaan. Een nogal ongewone situatie. Dat lijkt samen te hangen met het feit dat er geen duidelijke ‘oppositieleider’ is.

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties