Doneer aan TPO
 

Kansloze amokmakende asielzoekers Weert overgeplaatst naar andere centra

Leest u mee: overgeplaatst en dus niet uitgezet

Door: Bas Paternotte, 19:04, 08 mei 2018

Het merendeel van de ongeveer dertig ‘lastpakken’ in het asielzoekerscentrum (azc) in Weert is overgeplaatst naar andere centra in Nederland. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) dinsdag weten. Het gaat om kansloze asielzoekers uit veilige landen, die zich de afgelopen weken ernstig misdroegen.

Terugkijken – Burgemeester Jos Heijmans (D66) over kansloos asieltuig dat Weert terroriseert

De volwassenen zijn op vrijwillige basis overgeplaatst naar zogenoemde ‘extra begeleide toezichtlocaties’ in Amsterdam en Hoogeveen. Ze krijgen daar intensieve training in gedragsverandering.

De minderjarige overlastveroorzakers zijn overgeplaatst naar andere azc’s. Het COA was al bezig met het zoeken naar andere plekken voor deze Noord-Afrikanen, maar door de ongeregeldheden de afgelopen weken is dat versneld.

De dertig maken zich in Weert al weken schuldig aan ernstige overlast door bedreigingen en diefstallen, waarbij ook met messen werd gezwaaid. In april moest de politie er dagelijks voor uitrukken.

Lees ook

Asielzoeker in azc Weert zwaait met messen

ANP/TPO


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties