Doneer aan TPO
 

‘Belastingdienst staat op instorten’

Oud-staatssecretarissen luiden noodklok

Door: , 12:12, 05 mei 2018

Oud-staatssecretarissen luiden noodklok

Het kabinet moet snel meer geld vrijmaken om te voorkomen dat de Belastingdienst compleet instort. Oud-staatssecretarissen Steven van Eijck (oud-LPF) en Willem Vermeend (PvdA) roepen de regering daartoe op in De Telegraaf.

De Belastingdienst was ooit het paradepaardje van de overheid, maar die status is in de afgelopen vijftien jaar volgens de krant compleet afgebrokkeld. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66)  maakte deze week bekend dat het belangrijkste ict-systeem nog maar tot eind 2019 wordt onderhouden. terwijl de vervanger op z’n vroegst eind 2021 klaarstaat.

Vermeend denkt dat Snel, als hij voldoende steun krijgt, de fiscus vlot kan trekken. “Ik ben blij dat Snel er zit. Die heeft kennis van zaken en ervaring bij de fiscus. Ik hoop dat hij ook de financiële middelen krijgt om de problemen op te lossen.”

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace