Doneer aan TPO
 

Volgens het ANP presenteert Thierry Baudet een Gerard Joling-wet, maar dat is niet zo

FvD-leider is al veel langer bezig met 'tolerantiewet' die 'GroenLinksers tot PVV’ers zal aanspreken'

Door: , 16:08, 04 mei 2018

FvD-leider is al veel langer bezig met 'tolerantiewet' die 'GroenLinksers tot PVV’ers zal aanspreken'

Met update – Ratel de ratel deed de ANP-telex. “Partijleider Thierry Baudet van het Forum voor Democratie heeft vrijdag op Twitter een wetsvoorstel gepresenteerd naar aanleiding van het interview van Gerard Joling in de Playboy. In deze ‘tolerantiewet’ die Baudet voorstelt staan ‘vijf Nederlandse kernwaarden waarmee niet gemarchandeerd mag worden en die ook de islamitische gemeenschap nu moet gaan onderschrijven in dit land’.” Dat gaat om deze tweets:

Het is niet de schuld van de Forum voor Democratie-leider dat het ANP hier ‘nieuws’ van maakt. Iemand in Rijswijk heeft zitten slapen, Baudet deed dit voorstel namelijk vlak voor de verkiezingen in 2017. In een interview met ThePostOnline om precies te zijn. “Het kan niet anders of dit moet GroenLinksers tot PVV’ers aanspreken. Hetzelfde geldt voor DENK en Sylvana Simons”, zei Baudet destijds.

Enfin, laat er geen misverstand over bestaan: Thierry Baudet was al bezig met Nederlandse kernwaarden voordat volkszanger Gerard Joling zich in het discours mengde.

Update 16.30 – We zijn er mee bezig maar het gaat om de timing

Baudet laat in een reactie aan TPO weten nog steeds met het wetsvoorstel bezig te zijn. “We hebben het nog niet ingediend. Onderdelen hebben we inmiddels voorgesteld middels moties. Maar men stemt steeds tegen dus het wachten is op het moment dat we de meerderheid van Rutte afnemen in de Eerste Kamer. Dan hebben we onderhandelingspositie. Dus de boodschap aan alle Nederlanders die verandering willen is: stem in maart 2019 met de Provinciale Statenverkiezingen op Forum voor Democratie.”

Lees ook

Gerard Joling (groot fan van Thierry Baudet): ‘Jozias van Aartsen, die paardenlul’ 

Interview – Thierry Baudet: ‘Onderschrijf de Nederlandse waarden en wees welkom’

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties