Doneer aan TPO
 

Palestijnse president Mahmoud Abbas: Ja, nee, sorry, wat ik zei over de Joden en de Holocaust heb ik niet zo bedoeld

'Het was niet mijn bedoeling iemand te schofferen'

Door: Redactie, 13:18, 04 mei 2018

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft excuses aangeboden voor zijn omstreden uitspraken over Joden. Hij benadrukte veel respect te hebben voor het joodse geloof en noemde de Holocaust het ‘gruwelijkste misdrijf in de geschiedenis’.

Lees ook – Palestijnse president (en grote vrind van EU) Abbas: ‘Holocaust was schuld van Joden zelf’

Abbas kreeg de afgelopen dagen veel kritiek nadat hij tijdens een toespraak had gezegd dat ‘de haat tegen Joden niets te maken had met hun religie’, maar met hun rol in de samenleving. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei daarop dat Abbas zich schuldig maakte aan antisemitisme en Holocaustontkenning. Ook de EU hekelde de ‘onacceptabele’ opmerkingen van de Palestijnse leider.

Abbas ging vrijdag diep door het stof. Hij zei in een verklaring excuses aan te bieden aan mensen die zich beledigd voelen door zijn toespraak, ‘in het bijzonder mensen met het joodse geloof’. De president benadrukte ‘nooit de bedoeling te hebben gehad’ mensen te schofferen.

Lees ook

EU woest over anti-semitische holocaustontkenuitspraken van EU-vrind Mahmoud Abbas

ANP


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties