Politiek

PVV wil dat Groep De Mos stekker uit Haagse ‘kalifaatconferentie’ trekt

02-05-2018 16:53

De Haagse PVV wil dat Richard de Mos – partijleider van Groep de Mos – zich inspant om een omstreden islamitische conferentie geen doorgang laten te vinden. Één van de kandidaten van Groep de Mos – Atilla Akyol (plek 35) is eigenaar van het Opera Zalencentrum waar aanstaande zondag de bijeenkomst plaatsvindt.

Lees ook – Omstreden moslimclub Hizb ut-Tahrir organiseert conferentie in Den Haag

De PVV in Den Haag wil dat de bijeenkomst van de fundamentalistische moslimorganisatie Hizb ut-Tahrir dit weekeinde wordt verboden.

PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Groep de Mos heeft altijd een grote mond in de media over haatimams en dat rijmt niet met het zelf faciliteren van een conferentie voor islamitische gekken die de sharia willen invoeren en een islamitische staat willen stichten.”

De AIVD oordeelde in het verleden dat de club antiwesterse, antisemitische en anti-integratieve elementen bevat en een staatsinrichting nastreeft die onverenigbaar is met de democratie. De organisatie is in veel Arabische landen verboden, niet in Nederland. Het CDA pleitte eerder tevergeefs voor een verbod.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens