TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

EU woest over anti-semitische holocaustontkenuitspraken van EU-vrind Mahmoud Abbas

Netanyahu: 'Blijkbaar is de Holocaustontkenner nog steeds een Holocaustontkenner'

Tags: ,

Foto: -Palestinian President Mahmud Abbas (L) is welcomed by EU foreign policy chief Federica Mogherini prior to attend a EU foreign affairs council at the European Council in Brussels, January 22, 2018. AFP

 

De Europese Unie heeft in navolging van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uitspraken van de Palestijnse president Mahmoud Abbas over de Holocaust scherp veroordeeld. Abbas zei dinsdag in een speech onder meer dat “de Joden zelf medeverantwoordelijk waren voor hun vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

“De speech die Abbas dinsdag gaf bevatte onacceptabele opmerkingen over het ontstaan van de Holocaust en de legitimiteit van Israël. Dit soort uitlatingen spelen alleen diegenen die geen tweestatenoplossing willen in de kaart. Antisemitisme is niet alleen bedreiging voor Joden, maar ook voor open en vrije samenlevingen,” aldus de verklaring van de EU.

Eerder woensdag schreef Netanyahu op Twitter: “De Palestijnse president sprak opnieuw de meest verachtelijke antisemitische onwaarheden. Blijkbaar is de Holocaustontkenner nog steeds een Holocaustontkenner. Ik roep de internationale gemeenschap op zijn ernstige antisemitisme te veroordelen. Het is tijd dat dit van de wereld verdwijnt.”

Anp

 

Lees ook: Palestijnse premier (en grote vrind van EU) Abbas: ‘Holocaust was schuld van Joden zelf’.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.