Doneer aan TPO
 

12 miljoen Turkse bejaarden krijgen vlak voor verkiezingen 400 euro

Erdogan neemt 4,9 miljard euro idee van oppositie toch maar over

Door: , 14:43, 01 mei 2018

Erdogan neemt 4,9 miljard euro idee van oppositie toch maar over

Meer dan 12 miljoen Turkse gepensioneerden, oftewel 15 procent van de bevolking, kunnen een week voor de parlements- en presidentsverkiezingen op 24 juni een cheque van de regering in de bus verwachten.

Volgens de regerende AK-partij van president Tayyip Erdogan zal deze betaling de eerste van twee zijn die zijn bedoeld als tegemoetkoming voor de nationale feestdagen. Critici zien het echter het als een dure manier om steun voor Erdogan te kopen. De twee cheques van elk 1000 lira (ongeveer 200 euro) kosten de Turkse staat in totaal bijna 4,9 miljard euro.

Het idee om een contant geld uit te keren aan gepensioneerden werd oorspronkelijk voorgesteld door de belangrijkste oppositiepartij in de aanloop naar de verkiezingen drie jaar geleden. Dat leidde tot kritiek van vicepremier Mehmet Simsek. Hij zei dat de partij de Nobelprijs zou verdienen en zijn stem zou krijgen als de partij erachter zou kunnen komen hoe die beloften na te komen zonder de schulden te vergroten, de kloof op de lopende rekening te vergroten of ‘Turkije naar een crisis te leiden’.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace