Doneer aan TPO
 

Mark Rutte noemt Nederlandse kopschoppers Praag ‘walgelijk’

'Voor Nederland verschrikkelijk' - Wil niet ingaan op betrokkenheid politieman

Door: Bas Paternotte, 16:37, 26 april 2018

Minister-president Mark Rutte noemt de aanval van zeven Nederlanders op een ober in Praag afgelopen maandag ‘walgelijk’. Maandagavond werden in totaal zeven Nederlanders in de leeftijd van 24 tot 32 jaar opgepakt wegens de zware mishandeling, eerder op de dag op een Praags terras. Het slachtoffer is zo ernstig gewond geraakt dat hij naar de afdeling intensive care moest en aan zijn hoofd is geopereerd.

Lees ook – Amsterdamse politieagent mogelijk betrokken bij ziek kopschopgeweld Praagse ober

Rutte zei donderdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie: “Ik schaam mij voor ons land als je ziet wat ze hebben aangericht. Ik verwerp volledig wat ze daar gedaan hebben.” Rutte wilde niet ingaan op het feit dat een Nederlandse politieman deel uitmakate van de groep.

Drie Nederlanders zijn tot voorwaardelijke celstraffen veroordeeld en uitgewezen. De drie gaan volgens Tsjechische media niet in beroep. Ze mogen de komende vijf jaar niet in Tsjechië komen.

Twee verdachten werden snel weer vrijgelaten en twee mensen zitten nog vast. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat er nog twee Nederlanders vastzitten in Praag, maar kan geen bijzonderheden geven. De twee hebben consulaire bijstand aangevraagd.


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties