TPOok!

 
Opinie

Ex-gemeenteraadslid D66 (70) De Bilt is tegen Femke Halsema als burgemeester van 020

'Ik was directeur van de school waar Halsema haar kinderen vanaf haalde, ze is een hypocriete salonsocialiste'

Bilthoven, 18 april 2018

Aan de Gemeenteraad van Amsterdam,

Vorige week  las ik in De Volkskrant en zag daar een lijst van vrouwen die pleiten voor een vrouwelijke burgemeester van Amsterdam. Mevrouw F. Halsema stond niet bij die lijst. Uit alles blijkt inmiddels, dat zij serieus overweegt zich kandidaat te stellen. Ik heb ook begrepen dat er inmiddels een profiel ligt. Dit betekent, dat als de Raad dit profiel goedkeurt, de officiële procedure van start gaat.

Persoonlijk

Ik weet dat zodra de procedure ingaat raadsleden niets meer mogen zeggen, inhoudelijk, noch procedureel. Ik, als burger, mag dat wel. Ik zojuist ben teruggetreden als raadslid voor D66 in De Bilt (70 jaar oud, een mooie leeftijd om te stoppen) en ik heb een procedure voor een nieuwe burgemeester mee gemaakt. Ik ken de regels, die streng zijn, en dat is maar goed ook.

Vrouw

Het pleiten voor een vrouw is prima, maar ik en velen met mij hebben meer dan de indruk dat één vrouwelijke kandidaat de voorkeur heeft, waarmee een druk op de raadsleden wordt gelegd die tot een uiteindelijk oordeel moeten komen.

Sterker, het kan kandidaten weerhouden om te solliciteren als de voorkeur voor een bepaalde kandidaat in de media al wordt opgedrongen.

Maar dit is niet het enige, dat ik u wil laten weten.

Stichting Openbaar Onderwijs Oost

Er is een heel ander punt dat mij zorgen baart is dat ik op basis van mijn ervaring als interim algemeen directeur van de Stichting Openbaar Onderwijs Amstel en IJ, ‘Staij’ (Amsterdam Oost, 18 basisscholen, periode 2012-2014) mevrouw Halsema heb meegemaakt als ouder van kinderen in van één van ‘mijn’ scholen. Op woensdag ging ze nog tekeer, namens ouders, over een zaak en op vrijdagmorgen liet ze, via haar man, weten dat haar kinderen op maandag naar een ander school zouden gaan.

De redenen die zij daarvoor aangaf waren nogal verschillend:

  • de tweeling moest wel of niet bij elkaar in de klas blijven,
  • de kinderen konden ‘nauwelijks met allochtone kinderen spelen’,
  • de school was wellicht ook niet helemaal goed genoeg (er was destijds een directiewisseling).

Wie even zoekt op internet ziet hoe divers haar redenen zijn. De Telegraaf heeft hier destijds ook al aandacht aan besteed.

Feit is,dat de betreffende school, ‘Kunstmagneetschool De Kraal’ een ‘gemengde school’ was, en is  en ook wel een ‘zwarte school’ genoemd, maar zeker geen zwakke school. Het was een Openbare School behorende tot Staij in Amsterdam Oost. De tweeling Halsema is toen naar een bijzonder school gegaan, ik geloof een Rooms-katholieke.

GroenLinks

De manier waarop dit is gegaan verdient geen schoonheidsprijs, maar mevrouw Halsema is lid van GroenLinks, waar men streeft naar de absolute multiculturele heilstaat, het liefst op basis van Karl Marx, die overigens in de persoon van Rutger Groot Wassink (eerder GrauwLinks dan GroenLinks), is teruggekeerd op aarde.

“Verbeter de wereld en begin bij jezelf”, zei mijn moeder in mijn CHU-PPR-PvdApperiode, toen ik nog dacht dat je de wereld zou kunnen verbeteren via de staat, of ‘de overheid’ zoals we tegenwoordig zo mooi zeggen.

Terug naar Halsema. Met de mond multicultureel, maar in de praktijk, zoals heel veel GroenLinksers, de eigen kinderen naar de zogenaamde betere, witte, scholen sturen die volgens hen beter zijn voor hun kinderen. Anderen moeten hun kinderen maar naar een gemengde of zwarte scholen sturen, wij niet. Het is een raadsel dat in een zogenaamde progressieve stad als Amsterdam zoveel voorkeur is voor witte scholen, met zoveel GroenLinks, PvdA, D66 en PvdD-stemmers. Kennelijk het witte hemd vrijwel altijd nader dan de zwarte rok.

Mijn verhaal is heel simpel: Halsema is van GroenLinks en is voor de absolute multiculturele samenleving, maar andere ouders moeten die multiculturele heilstaat bevorderen, niet zijzelf. Zoals ook vluchtelingen door ‘de staat’ moeten worden opgevangen, en niet door burgers zoals GroenLinksers. Het laatste zou wel logisch zijn, immers: ‘verbeter de wereld begin bij jezelf.’

Aangezien Halsema in haar boek ook niet echt eerlijk en duidelijk is over haar keuze voor een andere school is ze nogal hypocriet, een groene salonsocialiste. Zo iemand mag en kan geen burgemeester van Amsterdam worden.

Huichelarij

Onze politiek wordt teveel vervuild door huichelarij. Ik probeer een kleine bijdrage te leveren aan het doorbreken van die huichelarij. huichelaars die zich nu ook manifesteren in de zogenaamde ‘foute’ namen van historische helden en de mogelijke veranderingen daarin. Als die veranderingen ook in Amsterdam komen laten ze dan wel consequent zijn: álle Oranje-namen moeten dan ook weg want die hebben per slot van rekening Johan van Oldenbarnevelt (Mauritskade!) en de gebroeders De Witt laten vermoorden. Of stop met het gehuichel en laat al die namen gewoon lekker zoals ze zijn.

Amsterdam kan beginnen met het niet benoemen van Hemke Falsema, excuses Femke Halsema, als burgmeester.

 

Hoogachtend,

Bertus Voortman,

Bilthoven.

 

Ex-gemeenteraadslid D66 De Bilt.

Ex Interim Algemeen Directeur Staij, Amsterdam Oost.

 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.