Doneer aan TPO
 

250 prominente Fransen ondertekenen pamflet: ‘Tegen het nieuwe islamitische anti-semitisme’

'In Frankrijk is een stille genocide van joden door islamisten gaande'

Door: , 14:22, 22 april 2018

'In Frankrijk is een stille genocide van joden door islamisten gaande'

Bron.

 

“Antisemitisme gaat niet alleen de Joden aan, het gaat iedereen aan. Het Franse volk, dat na elke islamitische aanslag een beroep moest doen op hun democratische volwassenheid, leeft in een tragische paradox. Frankrijk is het podium geworden voor dodelijk antisemitisme. Deze terreur verspreidt zich, en zorgt voor een standaard afkeuring van antisemitisme en een zwijgen in de media, dat pas werd doorbroken door de recente Witte Mars.

Als de premier van Frankrijk in het parlement, onder luid applaus van het gehele volk, zegt dat een Frankrijk zonder de Joden geen Frankrijk meer is, dan is dat niet alleen een mooi statement maar ook een indringende waarschuwing: onze Europese geschiedenis, en vooral de Franse geschiedenis, is geografisch, religieus, filosofisch en wettelijk diep verbonden met diverse culturen waarin het Joods gedachtegoed beslissend is. Maar in onze zeer recente geschiedenis zijn al elf Joden vermoord, soms zelfs doodgemarteld, door radicale moslims, alleen maar omdat ze Joods waren.

Stille genocide

Maar bestrijders van ‘islamofobie’, wat dus niet gelijk staat aan het bestrijden van anti-Arabisch racisme, verbergen  de schokkende cijfers van het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken: in Frankrijk lopen Joden 25 keer meer risico te worden aangevallen dan moslims. Tien procent van de Joodse inwoners van Parijs, ongeveer 50.000  mensen, voelden zich recent gedwongen te verhuizen omdat ze niet meer veilig konden leven in hun woonplaats en omdat hun kinderen niet meer veilig naar de school van hun keuze konden. Dit is een stille genocide, en dat in het land van Emile Zola en Clemenceau.

Waarom blijft het zo stil? Omdat de islamitische radicalisering, en het antisemitisme dat er mee samenhangt, door sommigen binnen de Franse elite wordt gezien als een ‘uitdrukking van een sociale revolutie’. Diezelfde symptomen van de elite worden ook gezien in van Frankrijk verschillende samenlevingen als Denemarken, Afghanistan of Duitsland…Omdat het klassieke anti-semitisme van extreem-rechts aansluit bij het anti-semitisme van extreem-links dat in anti-zionisme het alibi heeft gevonden om de ware anti-semieten, de beulen van de Joden, als ‘slachtoffers van de maatschappij’ neer te zetten. Omdat electorale berekeningen aantonen dat de moslim-stem tien keer meer oplevert dan de joodse-stem.

Herziening van Koran-teksten

Maar tijdens de Witte Mars voor Mireille Knoll liepen ook imams mee die zich er van bewust waren dat anti-semitisme de grootste bedreiging is voor de islam en de 21ste eeuwse wereld van vrijheid en vrede waarin ze leven. De meeste van deze imams moeten worden beveiligd door de politie, wat genoeg zegt over de terreur die islamisten verspreiden onder de moslims in Frankrijk.

Wij vragen om een herziening van de Koran-verzen waarin wordt opgeroepen tot het doden en straffen van Joden, christenen en ongelovigen. Theologische autoriteiten moeten deze verzen achterhaald verklaren, zoals ook de inconsequenties en tegenstrijdigheden in de Bijbel zijn benoemd en zoals ook het katholiek anti-semitisme door het Vaticaan is afgeschaft. Dit zodat geen enkele gelovige zich na een misdaad nog kan beroepen op een ‘heilige tekst’.

Voordat het te laat is

Wij verwachten dat de islam in Frankrijk voorop gaat. We eisen dat de strijd tegen het democratische bankroet van anti-semitisme een nationale zaak van belang wordt, voordat het te laat is. Voordat Frankrijk niet langer Frankrijk is.

Was getekend,

 

Charles Aznavour; Francoise Hardy ; Pierre Arditi; Elisabeth Badinter; Michel Drucker; Sibyle Veil; François Pinault; Eric-Emmanuel Schmitt; Marceline Loridan-Ivens; Radu Mihaileanu; Elisabeth de Fontenay; Nicolas Sarkozy; Pascal Bruckner; Laura Adler; Bertrand Delanoe; Manuel Valls; Michel Jonasz; Xavier Niel; Jean-Pierre Raffarin; Gérard Depardieu ; Renaud; Pierre Lescure; Francis Esmenard; Joseph Doré; Chief Rabbi Chaim Korsia; Imam Hassen Chalghoumi; Carla Bruni ; Boualem Sansal; Imam Aliou Gassama; Annette Wieviorka; Gerard Darmon; Antoine Compagnon; Mofti Mohamed ali Kacim; Bernard Cazeneuve; Bernard-Henri Levy; Philippe Val; Zabou Breitman; Waleed al-Husseini; Yann Moix; Xavier De Gaulle; Joann Sfar; Julia Kristeva; François Berléand; Olivier Guez; Jeannette Bougrab; Marc-Olivier Fogiel; Luc Ferry; Laurent Wauquiez; Dominique Schnapper; Daniel Mesguich; Laurent Bouvet; Pierre-André Taguieff; Jacques Vendroux; Georges Bensoussan; Christian Estrosi; Brice Couturier; Imam Bouna Diakhaby; Eric Ciotti; Jean Glavany; Maurice Levy; Jean-Claude Casanova; Jean-Robert Pitte; Jean-Luc Hees; Alain Finkielkraut; Father Patrick Desbois; Aurore Bergé; François Heilbronn; Eliette Abecassis; Bernard de la Villardière; Richard Ducousset; Juliette Méadel; Daniel Leconte; Jean Birenbaum; Richard Malka; Aldo Naouri; Guillaume Dervieux; Maurice Bartelemy; Ilana Cicurel; Yoann Lemaire; Michel Gad Wolkowicz; Olivier Rolin; Dominique Perben; Christine Jordis; David Khayat; Alexandre Devecchio; Gilles Clavreul; Jean-Paul Scarpitta; Vacquin Monette; Christine Orban; Habib Meyer; Chantal Delsol; Vadim Sher; Françoise Bernard; Frédéric Encel; Christiane Rancé; Noémie Halioua; Jean-Pierre Winter; Jean-Paul Brighelli; Marc-Alain Ouaknin; Stephane Barsacq; Pascal Fioretto; Olivier Orban; Stéphane Simon; Laurent Munnich; Ivan Rioufol; Fabrice d’Almeida; Dany Jucaud; Olivia Gregory; Elise Fagjeles; Brigitte-Fanny Cohen; Yael Mellul; Lise Bouvet; Frederic Dumoulin; Muriel Beyer; André Bercoff; Aliza Jabes; Jean-Claude Zylberstein; Natacha Vitrat; Paul Aidana; Imam Karim; Alexandra Laignel-Lavastine; Lydia Guirous; Rivon Krygier; Muriel Attal; Serge Hefez; Céline Pina; Alain Kleinmann; Marie Ibn Arabi-Blondel; Michael Prazan; Jean-François Rabain; Ruth Aboulkheir; Daniel Brown; Paul Aidane; Marielle David; Catherine Kintzler; Michèle Anahory; Lionel Naccache; François Ardeven; Thibault Moreau; Marianne Rabain-Lebovici; Nadège Puljak; Regine Waintrater; Michèle Anahory; Aude Weill-Raynal; André Aboulkheir; Elsa Chaudun; Patrick Bantman; Ruben Rabinovicth; Claire Brière-Blanchet; Ghislaine Guerry; Jean-Jacques Moscovitz; André Zagury; François Ardeven; Estelle Kulich; Annette Becker; Lilianne Lamantowicz; Ruth Aboulkheir; Christine Loterman; Adrien Barrot; Talila Guteville; Florence Ben Sadoun; Michèle Anahory; Paul Zawadzki; Serge Perrot; Patrick Guyomard; Marc Nacht; André Aboulkheir; Laurence Bantman; Josiane Sberro; Anne-Sophie Nogaret; Lucile Gellman; Alain Bentolila; Janine Atlounian; Claude Birman; Danielle Cohen-Levinas; Laurence Picard; Sabrina Volcot-Freeman; Gérard Bensussan; Françoise-Anne Menager; Yann Padova; Evelyne Chauvet; Yves Mamou; Naem Bestandji; Marc Knobel; Nidra Poller; Brigitte-Fanny Cohen; Joelle Blumberg; Catherine Rozenberg; André Aboulkheir; Caroline Bray-Goyon; Michel Tauber; André Zagury; Laura Bruhl; Eliane Dagane; Paul Zawadzki; Michel Bouleau; Marc Zerbib; Catherine Chalier; Jasmine Getz; Marie-Laure Dimon; Marion Blumen; Simone Wiener; François Cahen; Richard Metz; Daniel Drai; Jacqueline Costa-Lascoux; Stéphane Lévy; Arthur Joffe; Antoine Molleron; Liliane Kandel; Stéphane Dugowson; David Duquesne; Marc Cohen; Michele Levy-Soussan; Frederic Haziza; Martine Dugowson; Jonathan Cohen; Damien Le Guay; Patrick Loterman; Mohamed Guerroumi; Wladi Mamane; William de Carvalho; Brigitte Paszt; Séverine Camus; Solange Repleski; André Perrin; Sylvie Mehaudel; Jean-Pierre Obin; Yael Mellul; Sophie Nizard; Richard Prasquier; Patricia Sitruk; Renée Fregosi; Jean-Jacques Rassial; Karina Obadia; Jean-Louis Repelski; Edith Ochs; Jacob Rogozinski; Roger Fajnzylberg; Marie-Helene Routisseau; Philippe Ruszniewski; André Senik; Jean-François Solal; Paule Steiner; Jean-Benjamin Stora; Anne Szulmajster; Maud Tabachnik; Daniel Tchenio; Julien Trokiner; Fatiha Boyer; Cosimo Trono; Henri Vacquin; Caroline Valentin; Alain Zaksas; Slim Moussa; Jacques Wrobel; Roland Gori; Nader Alami; Céline Zins; Richard Dell’Agnola; Patrick Beaudouin; Barbara Lefebvre; Jacques Tarnéro; Georges-Elia Sarfat; Lise Boëll; Jacques Wrobel; Bernard Golse; Céline Boulay-Esperonnier; Anne Brandy; Imam Karim; Sammy Ghozlan. Jean-François Solal; Paule Steiner; Jean-Benjamin Stora; Anne Szulmajster; Maud Tabachnik; Daniel Tchenio; Julien Trokiner; Fatiha Boyer; Cosimo Trono; Henri Vacquin; Caroline Valentin; Alain Zaksas; Slim Moussa; Jacques Wrobel; Roland Gori; Nader Alami; Céline Zins; Richard Dell’Agnola; Patrick Beaudouin; Barbara Lefebvre; Jacques Tarnéro; Georges-Elia Sarfat; Lise Boëll; Jacques Wrobel; Bernard Golse; Céline Boulay-Esperonnier; Anne Brandy; Imam Karim; Sammy Ghozlan. Jean-François Solal; Paule Steiner; Jean-Benjamin Stora; Anne Szulmajster; Maud Tabachnik; Daniel Tchenio; Julien Trokiner; Fatiha Boyer; Cosimo Trono; Henri Vacquin; Caroline Valentin; Alain Zaksas; Slim Moussa; Jacques Wrobel; Roland Gori; Nader Alami; Céline Zins; Richard Dell’Agnola; Patrick Beaudouin; Barbara Lefebvre; Jacques Tarnéro; Georges-Elia Sarfat; Lise Boëll; Jacques Wrobel; Bernard Golse; Céline Boulay-Esperonnier; Anne Brandy; Imam Karim; Sammy Ghozlan. Georges-Elia Sarfat; Lise Boëll; Jacques Wrobel; Bernard Golse; Céline Boulay-Esperonnier; Anne Brandy; Imam Karim; Sammy Ghozlan. Georges-Elia Sarfat; Lise Boëll; Jacques Wrobel; Bernard Golse; Céline Boulay-Esperonnier; Anne Brandy; Imam Karim; Sammy Ghozlan.”

 

 

Foto: A man stands in front of a picture of Mireille Knoll and a message announcing a “Marche Blanche” condemning the alleged antisemitic motive for of her killing, placed on the fence surrounding her building in Paris on March 27, 2018, after she was found dead in her apartment on March 23 by firefighters called to extinguish a blaze. Two people have been charged with the murder of an 85-year-old French Jewish woman, who was stabbed and whose body was then set alight in a crime being treated as anti-Semitic, a judicial source said on March 27, 2018. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

 

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 

Inloggen TPO+