Politiek

Ramadan – PVV wil uitleg van Ferdinand Grapperhaus over politie-iftars

17-04-2018 16:40

De PVV wil uitleg van minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus over de politie-iftars. De Amsterdamse politie organiseert begin juni naar eigen zeggen ‘de grootste politie-iftar van Europa‘. Maandag werd bekend dat de politie Apeldoorn ongelovige jongeren ronselt om mee te doen aan een iftar.

Lees ook – Politie Apeldoorn ronselt ongelovige jongeren voor iftar

‘Mocro-maffia’

PVV’ers Lilian Helder en Harm Beertema menen dat het organiseren van religieuze/ideologische activiteiten niet horen bij de taakomschrijving van de politie. Volgens de Amsterdamse politie heeft de iftar ‘in deze lieve stad’ zich in de afgelopen jaren ‘bewezen als een uitstekend en sterk werkend verbindingsmiddel’. Het PVV-duo wil weten hoe zich dat verhoudt tot het liquidatiegeweld door de zogenoemde ‘Mocro-maffia’

Helder en Beertema willen dat de politie een neutrale houding inneemt en zich aan haar taken zoals opsporing en handhaving openbare orde. Volgens hen verkwanselt de politie ‘door het zo opzichtig etaleren van de voorkeur voor Islamitische activiteiten’ de voor haar geloofwaardig optreden vereiste neutraliteit en tast ze hiermee haar eigen gezag aan.

‘Politie-iftar Apeldoorn voor jongeren zeer kwalijk’

Ook willen de PVV’ers opheldering over de politie in Apeldoorn die ongelovige jongeren ronselt voor een politie-iftar. Helder en Beertema willen dat Grapperhaus een einde aan deze praktijken maakt: “Deelt u de mening van de PVV dat dit zeer kwalijk is, omdat kinderen nog geloven in de neutraliteit van de politie en verre horen te blijven van een feest van een ideologie dat strijdig is met onze vrijheid en gelijkwaardigheid?”

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens